אוכל
צילום׃  Maksim Denisenko, ShutterStock

חלה אוקראינית

האוקראינים מכינים את החלה הזו לאירועים חגיגיים כמו חתונה או קבלת פנים חשובה, ותמיד מגישים איתה קערית קטנה של מלח, כחלק מכללי הטקס. גדולים עליכם כללי הטקס? כפי שכולנו יודעים, אתם ממש לא לבד

| mako אוכל | פורסם 20/08/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

15 גרם שמרים טריים

כפית סוכר דק

225 מ"ל מים חמימים

400 גרם קמח 

8 גרם מלח

3 כפות שמן חמניות

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את כל המרכיבים במיקסר כ-7 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

2 לוקחים חתיכה מהבצק ויוצרים ממנה נחש ארוך. מגלגלים את הנחש סביב עצמו, ושומרים בצד. 

3 לוקחים עוד חלק מהבצק ושמים בצד, בשביל הקישוטים.

4 מעצבים את הבצק שנותר לצורת כיכר עגולה.

5 מקשטים את הכיכר - אפשר לרדד את הבצק, לקרוץ ממנו צורות של עלים או פרחים ולהדביק לכיכר, או ליצור מהבצק רצועה אחת ארוכה, וממנה להכין קישוטים כמו בסרטון. אם רוצים, אפשר להכין נחש בצק נוסף לחלקה העליון של הכיכר (כמו בתמונה).

6 מסדרים את נחש הבצק מסביב לבסיס של הכיכר. מדביקים את הקישוטים לכיכר בעזרת מעט ביצה טרופה. מניחים את הכיכר המוכנה להתפחה של כחצי שעה נוספת.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מורחים את החלה בביצה הטרופה ואופים כ-45 דקות.

9 מגישים עם קערית קטנה של מלח.

* רוצים להיות אוקראינים עד הסוף, ולהשאיר למלח מקום במרכז הכיכר? אין בעיה - פשוט אפו את הלחם כשבמרכזו כלי חרס, ובהגשה הכניסו אל החלל שנוצר קערית של מלח.

תודה רבה לסבינה ולדמן.