אוכל

מאפה חצילים ופרמזן

מאפה איטלקי עמוס עשבי תיבול

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 09/08/10 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 חצילים פרוסים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ
שמן זית
עגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות (אפשר לקנות מוכן)
גבינת פרמזן מגוררת
פלפל שחור גרוס
עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזיליה, מרווה, רוזמרין) קצוצים

אופן ההכנה:

1 ממליחים את פרוסות החצילים בנדיבות ומעמידים (רצוי בשמש) להגרת נוזלים למשך שעה-שעתיים. 2. מנגבים את פרוסות החצילים. מלהיטים מחבת, מורחים את החצילים בטיפונת שמן זית בעזרת מברשת משני הצדדים, מניחים במחבת הלוהטת ומזהיבים משני הצדדים. 3. משמנים תבנית פיירקס בשמן זית. יוצרים מאפה שכבות: קודם חצילים, אחר כך רוטב עגבניות, אחר כך עשבי תיבול ואחר כך גבינה מגוררת ובזיקת פלפל שחור. המאפה צריך לכלול שלוש שכבות מכל סוג (השכבה העליונה – גבינה). 4. אופים בחום בינוני עד שמזהיב היטב (כארבעים דקות). 5. מגישים חם או פושר.