אוכל
וידאו WMV׃ mako

פוקצ'ה זעתר

מתכון קלאסי למאפה האיטלקי, האוורירי והטעים

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 11/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

850 גרם קמח חיטה לבן, מנופה (6.5 כוסות)
3 כוסות מים קרים מהמקרר
10 גרם שמרים טריים (1 כף)
10 גרם מלח (1 כף מחוקה)
10 גרם סוכר (1 כף מחוקה)

לציפוי

שומשום
זעתר
מלח
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: יוצקים את המים הקרים לקערת הלישה במיקסר ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים את הקמח, ולשים, בעזרת וו הלישה, במהירות נמוכה כשתי דקות לאיחוד החומרים. מוסיפים את המלח והסוכר.

2 מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות. עוברים למהירות גבוהה ולשים עוד 5 דקות לקבלת בצק רך מאוד וגמיש.

3 משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק בקערה. מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו. מקפלים את הבצק למעטפה על-ידי קיפול ארבעת הצדדים לאמצע. הופכים ומניחים בקערה, כך שהתפר פונה כלפי מטה. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.

4 מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו בעזרת סכין ל 6- חלקים שווים.

5 מקפלים כל חלק לשניים, חוזרים ומקפלים באותה צורה עוד ארבע פעמים (מקפלים ומסובבים רבע סיבוב על המשטח, מקפלים ומסובבים שוב).

6 מניחים על משטח מקומח היטב, מכסים, ומתפיחים עוד כ-30 דקות.

7 כ-20 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-240 מעלות.

8 מלהיטים בתנור תבנית אפייה הפוכה. מרפדים תבנית אפייה הפוכה נוספת בנייר אפייה, מקמחים קלות - ומותחים עליה שתי פוקצ'ות.

9 מפזרים על הבצק מלח, זעתר, שומשום ושמן ולוחצים אותם לתוך הבצק עם קצות האצבעות.

10 מחליקים את נייר האפייה שעליו מונחות הפוקצ'ות אל התבנית החמה שבתנור. אופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מזלפים עוד קצת שמן זית ומצננים על רשת. חוזרים על אותה הפעולה עם שאר הפוקצ'ות.

ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת "מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. אורי שפט הוא אחד המציגים בתערוכה.