אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סופגניות ריבה

אי אפשר לחגוג את חנוכה בלי סופגניות ביתיות, רכות ומתוקות במילוי ריבה קלאסי

עמיר לוליאן | ליליות בייקרי | פורסם 19/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים לחים / 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
3 חלמונים
חצי כוס שמן קנולה
כפית מלח
5 כפות שטוחות של סוכר
2 כוסות מים פושרים
גרידת לימון מ 2 לימונים / תפוז אחד
למילוי – ריבה

אופן ההכנה:

1 בקערה קטנה מערבבים שמרים ומעט מכמות המים, עד להמסתם.

2 בקערה גדולה יותר מערבבים את כל שאר החומרים מלבד המים, את המים מוסיפים בהדרגתיות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.

3 לשים את הבצק עד שהופך לחלק. מתפיחים בקערה כשעה וחצי (עד הכפלת הנפח).

4 שוב לשים, ונותנים מנוחה של חצי שעה.

5 יוצרים כדורים ומתפיחים שוב כשלושת רבעי השעה.

6 מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שמזהיב. מצננים.

7 ממלאים בריבה האהובה עליכם. מפזרים מעל אבקת סוכר.