צילום׃ יחסי ציבור
סופגניות ריבה
אי אפשר לחגוג את חנוכה בלי סופגניות ביתיות, רכות ומתוקות במילוי ריבה קלאסי
עמיר לוליאן | ליליות בייקרי
| פורסם 19/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים לחים / 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
3 חלמונים
חצי כוס שמן קנולה
כפית מלח
5 כפות שטוחות של סוכר
2 כוסות מים פושרים
גרידת לימון מ 2 לימונים / תפוז אחד
למילוי – ריבה
אופן ההכנה:
1 בקערה קטנה מערבבים שמרים ומעט מכמות המים, עד להמסתם.
2 בקערה גדולה יותר מערבבים את כל שאר החומרים מלבד המים, את המים מוסיפים בהדרגתיות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.
3 לשים את הבצק עד שהופך לחלק. מתפיחים בקערה כשעה וחצי (עד הכפלת הנפח).
4 שוב לשים, ונותנים מנוחה של חצי שעה.
5 יוצרים כדורים ומתפיחים שוב כשלושת רבעי השעה.
6 מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שמזהיב. מצננים.
7 ממלאים בריבה האהובה עליכם. מפזרים מעל אבקת סוכר.