אוכל
צילום׃ Shutterstock

מאפה בשר בעלי גפן

מתכון מעולה למי שנמנע מבצק

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 02/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג בשר רזה (קאצ`קע, צ`אק, ויסבראטן או פאלש), טחון
שמן זית
2 גזרים קלופים וקצוצים
1 בצל קלוף וקצוץ
1 חציל קטן קצוץ
1 פלפל מתוק קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 קישואים קטנים (רצוי זוקיני) וקצוצים
1 כוס עגבניות משומרות, קצוצות וסחוטות היטב
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית רוזמרין קצוץ (או עשב אחר לטעמכם)
100 גרם סולת
¼ כוס צימוקים קטנים
20- 30 עלי גפן כבושים (להשיג במרכולים או בדוכני החמוצים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את כל הירקות 10 דקות מעל להבה בינונית. מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין וממשיכים לאדות עוד כ-20 דקות על להבה בינונית, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר. 3. מוסיפים את הבשר, הסולת והצימוקים לתערובת הירקות הפושרת, מערבבים היטב ומתקנים תיבול. 4. מרתיחים מים וחולטים את עלי הגפן במשך כדקה. מעבירים לקערה עם מים קרים ומסננים. 5. מרפדים תבנית מלבנית בעלי הגפן, כך שהעלים יגלשו מעבר לשולי התבנית. 6. ממלאים את התבנית המרופדת בתערובת הבשר והירקות. מכים קלות בתבנית על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר. מכסים את פני הבשר בעלים נוספים ומקפלים את שולי העלים הגולשים. 7. אופים במשך כשעה וממתינים 10 דקות לפני שהופכים את המאפה למגש או צלחת שטוחה.