אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות

אביבה פיבקו שוב מפגיזה עם מתכון קל ומהיר למאפה מלוח עם 3 סוגי גבינות שמתאים בול לאירוח קז'ואלי או לארוחה משפחתית קלה. המאפה הזה יבוא לכם טוב גם בבוקר, גם בצהריים וגם בערב

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 14/08/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חבילה של בצק עלים מרודד על בסיס חמאה, מופשר

5 ביצים

150 גרם גבינת פטה עזים

150 גרם גבינת שמנת 30%

150 גרם גבינה צהובה מגוררת (איזה סוג שאוהבים)

פלפל שחור

מלח

ביצה נוספת - להברשה

אופן ההכנה:

1 מכינים ביצים קשות: מבשלים את הביצים במים רותחים 10 דקות. מצננים, מקלפים וחוצים כל ביצה לאורך.

2 מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ופותחים חצי מהבצק על התבנית (בצורה מלבנית). 

3 מורחים על הבצק את גבינת השמנת ומפוררים עליה את גבינת הפטה. מסדרים את הביצים הקשות מעל הפטה עם הצד השטוח כלפי מטה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה. לבסוף, מפזרים מעל פלפל שחור גרוס ומעט מלח (הפטה מלוחה דיה). סוגרים את המאפה עם החצי השני של הבצק, מהדקים היטב את הקצוות, מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות. מגישים חם. 

>> הנה הגרסה המתוקה של המתכון הזה: מאפה גבינת ריקוטה ומשמש
>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות חלב רכות ומתוקות כמו בקייטנה
>> חדשות האוכל: פרנק אזולאי חוזר לבשל