וידאו WMV׃ mako
בצק פוקצ'ה
למעשה, בצק פיצה
מנה שטרום | גלריית המומחים
| פורסם 02/10/08
- זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הפוקצ'ה הביתית תהווה לנו את האטרקציה המרכזית באירוח ומסביבה יונחו ירקות קלויים.
מרכיבים :
1 ק"ג קמח
15 גרם שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר
חצי כוס שמן זית משובח
כ- 2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק.
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים באיטיות את המים עד לקבלת בצק.לשים את הבצק כעשר דקות.מקמחים את הבצק ועוטפים במטלית לחה.מתפיחים את הבצק כשעה.לאחר שהבצק תפוח היטב לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומחלקים אותו לשישה חלקים.יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.על הבצק נמרח שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול.