פרעצל פיצה
אפשר לקרוא לבצק הזה "בצק פרעצל", אבל אפשר גם לקרוא לו "הבצק שאף פעם לא מאכזב" וזה יהיה לא פחות מדויק. הוסיפו לזה את העובדה שהוא לא צריך התפחה - וקיבלתם ארוחת ערב מושחתת שאפשר בכיף להכין עם הילדים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
פרעצל הוא אחד המאפים הכי מהירים להכנה בבית, בעיקר בזכות העובדה שלמרות שמדובר בבצק שמרים, הבצק לא עובר התפחה - רק מנוחה קצרה של 10 דקות - ואפשר מיד לעצב אותו ולאפות. במסגרת החיבה שלי למשחקים עם הבצק הזה, הפעם הכנתי פרעצל פיצה עם גבינת גאודה (כי זה מה שהיה בבית). זה היה מין אלתור של הרגע האחרון, כי ידעתי שהבצק הזה אף פעם לא מאכזב, והתוצאה באמת הייתה מושלמת ונטרפה עד תום.
פתרון נהדר לארוחת ערב קלילה, שאפשר להכין גם עם הילדים.
מרכיבים :
לבצק (7-8 יחידות):
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם/פיצה/חלה או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן
כף שטוחה מלח דק
300 מ"ל מים קרים
למלית:
חצי כוס רוטב פיצה מוכן
200 גרם גבינת גאודה מגוררת (או כל צהובה אחרת)
מעט מלח
לעיטור:
רבע כוס שומשום
לבישול הפרעצלים:
סיר בינוני גדול עם מים רותחים
2 כפיות סילאן
2 כפות אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים בצד ל-10 דקות.
2 מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 מרתיחים מים בסיר גדול על להבה גבוהה. כשהם רותחים מוסיפים סילאן וסודה לשתייה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-גבוהה.
4 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד.
5 מעצבים כל כדור על משטח מקומח מעט ללחמנייה אובלית.
6 מעבירים את הלחמניות למים הרותחים, 2-3 בכל פעם, ומבשלים 20 שניות מכל צד. בעזרת כף גדולה מחוררת מעבירים את הלחמניות ישירות מהמים לתבנית.
7 בעזרת סכין או מספריים חורצים במרכז כל לחמנייה חריץ לאורך (לא עד הסוף). ממלאים ברוטב פיצה ומפזרים גבינת גאודה. ממליחים מעט ומפזרים שומשום מסביב, על שולי הבצק.
8 אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות זהובות והגבינה מבעבעת. מגישים חם.
בתיאבון!