צילום׃ עודד קרני
לחמניות גבינה מלוחות
אז הפעם אנחנו עם לחמניות, שיש בהן גם פרמזן וגם קשקבל. שווה שווה
אביבה פיבקו | mako
| פורסם 23/07/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 ק"ג קמח
150 גרם חמאה מומסת
שקית וחצי שמרים יבשים (16.5 גרם)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים
כף גדושה מלח
3 כפות סוכר
כוס עד כוס וחצי מים פושרים
1 ביצה להברשה
כלים
20 תבניות מאפינס
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומערבבים עם המלח והסוכר.
2 יוצרים גומה ומוסיפים את החמאה המומסת, השמרים והביצים.
3 מתחילים בפעולת הלישה ומוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת בצק לא יבש מדי.
4 מוסיפים את הגבינות (שומרים קצת מגבינת הקשקבל בצד), וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.
5 מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעתיים.
6 מחלקים את הבצק ל-20 ומגלגלים לכדורים. מניחים כל כדור בתבנית מאפינס משומנת, ומתפיחים עוד חצי שעה.
7 מברישים בביצה טרופה ומפזרים את יתרת גבינת הקשקבל מלמעלה.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, ואוכלים חם.