אוכל
צילום׃ עודד קרני

לחמניות גבינה מלוחות

אז הפעם אנחנו עם לחמניות, שיש בהן גם פרמזן וגם קשקבל. שווה שווה

אביבה פיבקו | mako | פורסם 23/07/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח

150 גרם חמאה מומסת

שקית וחצי שמרים יבשים (16.5 גרם)

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

3 ביצים

כף גדושה מלח

3 כפות סוכר

כוס עד כוס וחצי מים פושרים

1 ביצה להברשה

כלים

20 תבניות מאפינס

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומערבבים עם המלח והסוכר.

2 יוצרים גומה ומוסיפים את החמאה המומסת, השמרים והביצים.

3 מתחילים בפעולת הלישה ומוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת בצק לא יבש מדי.

4 מוסיפים את הגבינות (שומרים קצת מגבינת הקשקבל בצד), וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.

5 מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעתיים.

6 מחלקים את הבצק ל-20 ומגלגלים לכדורים. מניחים כל כדור בתבנית מאפינס משומנת, ומתפיחים עוד חצי שעה.

7 מברישים בביצה טרופה ומפזרים את יתרת גבינת הקשקבל מלמעלה.

8 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, ואוכלים חם.

>> בתנור של אביבה