אוכל
צילום׃ תמר פלג, המגדניה של תמר

סקונס ללא גלוטן

רבע שעה הכנה ועוד רבע שעה בתנור - ויש לכם את זה. לחמניות אנגליות עדינות, מושלמות עם חמאה וריבה

תמר פלג | המגדניה של תמר | פורסם 19/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

700 גרם קמח ללא גלוטן - גלעם (ועוד קצת לקימוח משטח העבודה)

שקית אבקת אפייה

300 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל לימונדה

ביצה להברשה

לגיוון: צימוקים שחורים, חמוציות מיובשות, שוקולד צ'יפס וכו'

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מניחים בקערת המיקסר את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים בעדינות. מפעילים את המיקסר במהירות הכי איטית שאפשר, ותוך כדי שופכים פנימה את הלימונדה ואת השמנת בזרם דקיק. ממשיכים את פעולת המיקסר עד שהבצק כמעט אחיד, אבל יש בו עוד קצת פירורים או גושים בודדים.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים אותו מעט עד שהוא אחיד ומרדדים לעובי של כ-3 סנטימטר (כן, אנחנו רוצים שזה יהיה עבה).

4 קורצים מהבצק עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס, ומסדרים על התבנית במרחק 2-3 ס"מ זה מזה. מברישים קלות (ממש קלות, ואפשר גם לוותר) בביצה, מכניסים לתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות. אופים כ-15 דקות. מגישים ואוכלים טרי טרי.

* את שארית הבצק אפשר לערבב עם צימוקים, חמוציות מיובשות או אפילו שוקולד צ'יפס, ואז לרדד מחדש, לקרוץ ולאפות.

* אפשר להקפיא ואז להפשיר בתנור, התוצאה תישאר נהדרת.