אוכל
צילום׃ פורום אוכל חלבי של תפוז

לחמניות שום

לחמניות שום רכות ומשגעות שלא תוכלו להפסיק להכין ולאכול

לירז נווה | פורום אוכל חלבי של תפוז | פורסם 25/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1/2 קילו קמח
25 גרם שמרית או כף שמרים יבשים
2 קופסאות שמנת חמוצה 15% (400 גרם )
8 שיני שום כתושות
בערך 1/2 כוס מים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 כף אורגנו יבש
2 כפות שמן זית

לציפוי

שמן זית
מלח גס
פטרוזיליה מיובשת

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו לישה את הקמח יחד עם השמרית, הסוכר והמלח. מוסיפים את האורגנו, ושיני השום הכתושות ומערבבים.

2 מוסיפים את השמנת החמוצה, שמן הזית ואת המים בהדרגה וממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-10 דקות, עד שנוצר בצק חלק, אחיד ורך. אם הבצק יוצא דביק, מוסיפים עוד מעט קמח.

3 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

4 לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים ל-2 כדורים.

5 קורצים מכל כדור בצק בערך 6 כדורים קטנים כדי ליצור מיני לחמניות.

6 משמנים את הידיים במעט שמן זית ומתחילים לעבוד: לוקחים כל כדור ומגלגלים אותו על משטח העבודה לצורת "נחש" קצר ושמנמן ומניחים בצורה מרווחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כך ממשיכים עם כל הכדורים.

7 מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מעל פטרוזיליה מיובשת ומלח גס.

8 אופים בחום של 190 מעלות עד שהלחמניות שחומות. בערך 15 דקות. הלחמניות נסדקות מעט, אבל זה חלק מהיופי שלהן.

>> למתכון המלא בפורום אוכל חלבי של תפוז