אוכל
תמונת AVI׃ mako

דואג' - לחם ממולא

מאפה מלא בכל טוב - בשר, ביצים ובצל מטוגן, שיעשה לכל אחד טוב על הלב

אלינור רחמים | מאסטר שף | פורסם 06/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 332 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם קמח

2 כפות שמרים יבשים

כף סוכר

כפית מלח

2 כוסות מים

1/4 כוס שמן לבצק, ועוד מעט לטיגון

2 בצלים גדולים

250 גרם בשר שייטל (מספר 13)

3 ביצים קשות, מקולפות

כורכום

כמון

מלח

פלפל שחור

ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים מים ושמן, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים מעט את הבצק, ומניחים אותו בצד לשעה התפחה.

2 מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן. אחרי שהבצל מזהיב מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון (מעט מאוד), מלח ופלפל שחור. מערבבים טוב ומניחים בקערה.

3 מטגנים בנפרד את קוביות הבשר כ-2 דקות על אש גבוהה, ומעבירים את הבשר לקערה עם הבצל. 

4 חותכים את הביצים הקשות לקוביות קטנות וגם אותן מוסיפים לקערה עם הבצל והבשר. מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה וכתומה (מהכורכום).

5 ממלאים את הבצק: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. כל חלק כזה מחלקים לשני עיגולים, אחד גדול מעט מהשני (סה"כ הבצק מתחלק ל-6 חלקים). מרדדים על נייר אפייה את העיגול הקטן יותר לקוטר של כ-16 ס"מ ומניחים עליו 2 כפות גדושות מהמילוי. מרדדים גם את העיגול הגדול, כך שיהיה גדול במעט מהעיגול שעליו המילוי. מותחים את הבצק על המילוי, תוחבים את השוליים מתחת לעיגול התחתון ומהדקים טוב בצדדים. עושים כך עם שאר החלקים.

6 מורחים ביצה טרופה מעל המאפים, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שגוון הלחם נהיה זהוב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!