אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קטנות ומשביעות: לחמניות טונה וגאודה

לחמניות ממולאות הן פתרון נהדר לארוחה קלה. במתכון הזה אנחנו ממלאים אותן בטונה פלפלים ובגבינת גאודה עזים, שיחד עם סלט קטן הן לגמרי יסגרו לכם את הפינה (ועוד קצת)

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 22/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

300 גרם קמח לבן

200 גרם קמח מלא

כף וחצי שמרים יבשים

כף סוכר, או 2 כפות סוכר חום

כפית מלח

כוס מים

1/3 כוס שמן זית

למילוי:

2 קופסאות טונה פלפלים

100 גרם גאודה עזים (לא חובה)

לציפוי:

1 ביצה

100 גרם שומשום שחור ולבן

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים, השמרים, הסוכר והמלח במהירות בינונית. מוסיפים כוס מים ומערבלים. 

2 לאחר דקה מוסיפים את שמן הזית ומערבבים 10 דקות נוספות עד שהבצק אחיד וחלק. במידה וחסרים מים ניתן להוסיף עוד רבע כוס. 

3 מכסים את קערת הבצק ומתפיחים שעה וחצי.

4 מערבבים את הטונה עם גבינת הגאודה.

5 יוצרים מהבצק כדורים בגודל בינוני, בכל כדור יוצרים גומה וממלאים בכפית גדושה של טונה וגבינה.

6 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שעה ורבע נוספות.

7 מורחים כל לחמנייה בביצה ומפזרים שומשום מעל, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-20 דקות עד הזהבה.

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בפעם הקודמת הכנו סיגרים במילוי טונה ותפוחי אדמה
>> עוגיות שושנים מתוקות