אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

חלת גביניות

מקום מאוד מיוחד בלב שלנו שמור לגביניות, כך שאפשר להבין את ההתרגשות שלנו למראה החלות המתוקות היפהפיות האלה, שממולאות בגבינה. החדשות הכי טובות פה הן שהטכניקה סופר קלה וההכנה יותר פשוטה משנראה

יעל קצב | mako | פורסם 19/02/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק ל 6-9 חלות (תלוי בגודל):

500 גרם קמח לבן

כף וחצי שמרים יבשים

חצי כוס סוכר לבן

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס חלב

למלית:

500 גרם גבינה כחושה 

1 ביצה

שלושת רבעי כוס אבקת סוכר

2 כפות קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית מחית וניל

להברשה:

ביצה טרופה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק בהדרגה לפי הסדר ולשים על מהירות נמוכה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2 מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח (בחורף זה ייקח קצת יותר זמן, בערך שעה וחצי).

3 בינתיים מכינים את המילוי: מעבירים לקערה שמים את מצרכי המלית וטורפים. מעבירים את המלית לשקית זילוף ושומרים במקרר. 

4 אחרי שהבצק תפח מרדדים אותו על גבי משטח מקומח ובעזרת צלחת קורצים מהבצק עיגולים (אפשר בכמה גדלים).

5 מפדרים קמח על הבצק ומקפלים אותו לחצי. בעזרת גלגלת או סכין יוצרים בחיבור של הצד המקופל 8-10 פסים  ומשחילים: מתחילים מלמעלה למטה, בכל פעם הטבעת הגבוהה תעטוף את הטבעת הנמוכה. אחרי שמסיימים את הקליעה פותחים את העיגול לשניים ומזלפים בנדיבות מילוי לאורך כל הצמה. עוטפים את הבצק מהצדדים ומהדקים אחד על השני (כמו בסרטון).

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מניחים את כל החלות הממולאות והמהודקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת של 20 דקות.

8 מברישים את החלות בביצה טרוםה ואופים ל-20 דקות. 

חלת גביניות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חלת גביניות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!