אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

לחמניות במילוי שוקולד

מתכון ללחמניות ביתיות, רכות ומתוקות במילוי מפנק של קוביות שוקולד נמסות

אלקנה ביטון | mako | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

קילו קמח

3 ביצים

שלושת רבעי כוס שמן

2 כפות שמרים יבשים

1 כוס סוכר

2-3 כוסות מים פושרים

למילוי:

שוקולד (איזה שאוהבים)

לציפוי:

כפית קפה נמס

כף סוכר חום

ביצה נוספת להברשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים.

2 מוסיפים בהדרגה את הביצים והשמן, ממשיכים ללוש ומוסיפים את המים לאט לאט – עד שמתקבל בצק רך ונעים. יכול להיות שלא תצטרכו את כל כמות המים, ברגע שהבצק רך מפסיקים להוסיף. לשים טוב טוב לפחות 10 דקות, כדי להפעיל את השמרים.

3 מתפיחים עד להכפלת הנפח. הדרך הכי טובה: לכסות את הקערה בשקית אשפה גדולה ואותה לכסות בשמיכת צמר חמימה. זה ייקח בין 30 ל-45 דקות.

4 לשים שוב את הבצק בחוזקה, ומתפיחים עוד שעה וחצי – שוב, עם השקית והשמיכה. בזמן הזה הוא אמור ממש לגלוש מהכלי.

5 מחממים תנור ל-220 מעלות.

6 קורצים כדורים בגודל של כדור טניס, וטומנים במרכז כל כדור זוג קוביות שוקולד.

7 טורפים בקערה קטנה את הביצה עם הנס קפה, מורחים על הכדורים ובוזקים סוכר חום ושומשום. מסדרים בתבנית עם ניר אפייה.

8 אופים 25-35 דקות. לא להיבהל מההשחמה המהירה של הלחמנייה – זה בגלל הציפוי. האינדיקציה לכך שהלחמנייה מוכנה היא התחתית שלה, שצריכה להיות אפויה יפה.

9 אוכלים טרי.