אוכל
צילום׃ Michael Blann, GettyImages IL

הפשטידה הגבינתית ביותר

פשטידה ממולאת בשכבות מגבינות שונות

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 26/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם בצק עלים, מרודד
150 גרם גבינת שמנת עם בצל
100 גרם גבינת קוטג` (או גבינה רזה) עם זיתים
100 גרם גבינה מלוחה, מרוסקת
(מעורבבת עם מעט פפריקה)
1 ביצה טרופה
שומשום
גבינה קשה, מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס (חום גבוה) 1. פורשים את יריעת הבצק על שולחן. מחלקים בדמיון לשלוש רצועות אורך, ומניחים על כל רצועה גבינה אחרת. 2. מקפלים את היריעה על המלית הראשונה, ממשיכים לגלגל לגלילה רחבה. אוטמים ומהדקים. 3. מורחים בביצה בלולה במעט מים, בוזקים שומשום וגבינה מגוררת, מניחים בתבנית משומנת היטב ואופים בתנור החם כ- 40 דקות, או עד שמשחים ותופח.