קובה בל סנייה
מאפה בשר נפלא שמזכיר לכולנו למה אנחנו תמיד נתגעגע לאוכל של בית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
מילוי הבשר
חצי ק"ג בשר טחון בקר או בשר כבש או תערובת של חצי בשר בקר וחצי בשר כבש
2כוסות בורגול עדין
רבע כוס קמח רגיל
כף רסק עגבניות
כמון (לפי הטעם)
3 כפות שמן
כף קמח
מילוי הבשר
1בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
2 כפות שמן
חצי כוס צנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מלח (לפי הטעם)
פלפל שחור (לפי הטעם)
בהרט (לפי הטעם)
200 גרם טחינה (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול במים רותחים לעשר דקות, סוחטים ומוסיפים קמח, פלפל שחור כמון ובהרט. מערבבים היטב.
2 מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.
3 מכניסים את הבשר הטחון למחבת ובעזרת מזלג מפוררים תוך כדי טיגון. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עד שכמעט כל הנוזלים נספגים.
4 מורידים מהאש ומוסיפים צנוברים ועשבי תיבול.
5 להרכבת המאפה: משמנים תבנית אפיה מלבנית.
6 מכסים את התחתית במחצית מתערובת הבורגול ומהדקים היטב לתחתית.
7 מעל מניחים את תערובת הבשר ומדקים שוב.
8 מעל הבשר מניחים את המחצית השנייה של תערובת הבורגול ומהדקים היטב.
9 חותכים לריבועים או למעוינים. מורחים מעל המאפה 2 כפות שמן.
10 אופים בתנור בחום בינוני כשעה או עד שהמאפה שחום.
11 מוציאים מהתנור ובעוד המאפה חם עוברים שוב ,עם סכין חדה, על החתכים כדי שיצאו נקיים (תוספת מומלצת למנה, טחינה ירוקה).
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (7 מנות) - קובה בל סנייה
אנרגיה | 331קלוריות |
חלבונים | 24 גרם |
פחמימות | 25 גרם |
שומנים | 16 גרם |
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (7 מנות) - טחינה ירוקה
אנרגיה | 154קלוריות |
חלבונים | 5 גרם |
פחמימות | 4 גרם |
שומנים | 12 גרם |