לחם טחינה כשר לפסח
כל מי שמנסה את לחם הטחינה הזה נשבע שמדובר ביציאה המוצלחת של החג: מרגיש כמו לחם, טעים כמו לחם (אפילו על גבול העוגה) - אבל בלי טיפת חמץ (או גלוטן) ובכלום עבודה. לחם הטחינה הזה הולך לככב בגדול השבוע
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
טוב, אנחנו לא יודעים מי זו אותה די אלמלה שמככבת בקרדיט למתכון הזה, אנחנו יודעים רק שמצאנו אותו בקבוצת אמהות מבשלות ביחד בפייסבוק, שלחנו שליחים לנסות בבית והם חזרו נפעמים. אז כן, ממש מעט מרכיבים יש כאן, ואף אחד מהם הוא לא דגן או משהו שמתקרב לזה - ובכל זאת, התוצאה היא ספוגית ואוורירית, וממש מזכירה לחם (וגם עוגה). שימו לב, לפני הכניסה לתבנית מדובר בבלילה ממש - לא משהו שאפשר להאמין שייצא ממנו לחם. התפקיד שלכם הוא, איך נהוג לומר, לא לפחד כלל. וגם לעזור לנו למצוא את האישה היקרה שלימדה אותנו את הסוד המופלא הזה.
* עדכון: המתכון עלה לראשונה בקבוצת דיאטת 17 הימים :), המציעה בין השאר מתכונים ללא פחמימות. תודה ללידור רז כהן שהסבה את תשומת לבנו.
מרכיבים :
6 כפות טחינה גולמית
2 כפות דבש
4 ביצים
1 כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בסודה לשתייה אם אין)
מעט מלח
אופן ההכנה:
יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!
1 מערבבים את כל החומרים בקערה. הבלילה יוצאת דלילה מאוד - זה בסדר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מעבירים לתבנית איגליש קייק ואופים 18-20 דקות. נועצים סכין ובודקים שהיא יוצאת יבשה לפני שמפסיקים את האפייה.