לחם טונה עשיר בחלבון
מנסים להפחית פחמימות? מתאמנים ומחפשים ארוחות מלאות חלבון? זה לגמרי הלחם בשבילכם. הוא אולי לא בדיוק לחם מחמצת אריטזנלי, אבל את הכריך שלכם הוא יחזיק יופי יופי
- זמן עבודהחמש דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
קופסת טונה (במים או בשמן, 110 גרם לאחר סינון)
2 ביצים
חצי כוס קוטג'
3 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
רבע כפית צ'ילי גרוס
רבע כפית אורגנו
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות או אייר פרייר ל-160 או 170 מעלות.
2 מסננים היטב את הטונה מהנוזלים. שמים בקערה ומפוררים אותה מעט בעזרת מזלג.
3 מוסיפים ביצים, קוטג', קמח, אבקת אפייה, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק שמתאימה לתנור או אייר פרייר, או קערה עמידה לחום. מוזגים פנימה את הבלילה.
5 אופים כ-20-25 דקות, או עד שהלחם מזהיב מבחוץ ומרגיש יציב (אפשר לבדוק באמצעות נעיצת קיסם במרכז הלחם – אם הוא יוצא יבש הלחם מוכן). אפייה בתנור עשויה לקחת עוד 5 דקות.
6 מוציאים מהתנור או האייר פרייר. מקררים מעט לפני שפורסים, וממלאים במה שאוהבים.
** לגמרי אפשר לאפות את הלחם גם במיקרוגל. שימו אותו בקערה זכוכית או קרמיקה שמתאימה למיקרו והפעילו ל-6-8 דקות. מומלץ לבדוק כעבור 6 דקות ואם המרכז עוד רטוב להוסיף דקה-שתיים.
** חכו כמה דקות טובות עד שתפרסו אותו. הלחם צריך להתייצב מעט כדי שהוא לא יתפורר.



לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!




