טארט טטן עגבניות
בבסיס בצק פריך שמתפורר בפה ומילוי עגבניות אפויות עם שאלוט ועשבי תיבול
איציק הראל | מאסטר שף
| פורסם 10/11/10
- זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם קמח
120 גרם חמאה
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
כף מים קרים
למלית
12 עגבניות קלופות
20 בצלצלי שאלוט
ראש שום שלמה קלופה וחתוכה לפרוסות
חופן עלי תימין
¼ כוס שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל גרוס
לקרמל
100 גרם סוכר
2 כפות חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ומכניסים למקרר.
3 מכניסים יחד את כל מריכי המילוי לתנור חם מאוד למשך חצי שעה.
4 מקרמלים 100 גרם סוכר ומוסיפים 2 כפות חמאה. על הקרמל מניחים את העגבניות, הבצלצלים והשום.
5 מפזרים הרבה פרמזן (מומלץ), מכסים בבצק ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות.
6 מוציאים מהתנור, מוציאים נוזלים מיותרים, והופכים לצלחת. מומלץ לפזר פרמזן מעל.