אוכל

טארט טטן עגבניות

בבסיס בצק פריך שמתפורר בפה ומילוי עגבניות אפויות עם שאלוט ועשבי תיבול

איציק הראל | מאסטר שף | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם קמח
120 גרם חמאה
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
כף מים קרים

למלית

12 עגבניות קלופות
20 בצלצלי שאלוט
ראש שום שלמה קלופה וחתוכה לפרוסות
חופן עלי תימין
¼ כוס שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל גרוס

לקרמל

100 גרם סוכר
2 כפות חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ומכניסים למקרר.

3 מכניסים יחד את כל מריכי המילוי לתנור חם מאוד למשך חצי שעה.

4 מקרמלים 100 גרם סוכר ומוסיפים 2 כפות חמאה. על הקרמל מניחים את העגבניות, הבצלצלים והשום. 

5 מפזרים הרבה פרמזן (מומלץ), מכסים בבצק ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות.

6 מוציאים מהתנור, מוציאים נוזלים מיותרים, והופכים לצלחת. מומלץ לפזר פרמזן מעל.