אוכל

כופתאת לחם

מתכון מיוחד מאוסטריה

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 לחם לבן חתוך לקוביות קטנות
1 כף עלי טימין
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
2 חבילות פטריות פורצי'ני מושרות במים, קצוצות
150 גר' חמאה אורגנית רכה
חצי כוס חלב אורגני
3 ביצים אורגניות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

קולים מעט את קוביות הלחם בתנור חם עד שהן זהובות ויבשות מעט. שמים בקערה גדולה. -טורפים את הביצים והחלב יחד. טורפים ומרככים מאד את החמאה. -מטגנים במעט חמאה את הבצל, שום, טימין וסלרי כחמש דקות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שתי דקות. -מוסיפים לקערה עם קוביות הלחם את תערובת הביצים והחמאה הרכה ומערבבים היטב. מוסיפים את כל שאר החומרים למעט פירורי הלחם. יוצרים מהתערובת כיכר גדולה ומאורכת. -מורחים נייר כסף במעט חמאה ומפזרים עליו את פירורי הלחם. מניחים את הכיכר על נייר הכסף, עוטפים ומגלגלים את נייר הכסף סביב הכיכר. -אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כ-45 דקות.