אוכל
צילום׃ Werner Amann, GettyImages IL

לחמעג'ון

הגירסה התורכית לפיצה בתוספת בשרית מעולה

תותי655 | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 17/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
כוס וחצי מים
4 כפות שמן זית
כף סוכר
כף מלח

למלית

2 בצלים גדולים קצוצים
400 גרם בשר טחון
4 כפות עגבניות מרוסקות או 2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס צנוברים
מלח, פלפל
פפריקה
תבלין מרוקאי לקציצות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 לשים את חומרי הבצק במיקסר במשך 7-8 דקות, עד שמתקבל בצק יחסית רך אבל גמיש ונעים. אם צריך מוסיפים עוד מים. מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

2 מטגנים את בצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהוא משנה את הצבע. מוסיפים עגבניות, צנוברים ותבלינים ומצננים. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומעצבים לעיגולים או אליפסות. אופים 10 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים את המלית ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

4 מגישים עם טחינה.