אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

לחמניות כוסמין

כמה טעימות יכולות לחמניות מקמח כוסמין להיות? התשובה היא 10/10, ולא רק שמדובר בקמח כוסמין - מדובר בקמח כוסמין מלא! אז מה הסוד? מתכון טוב, התפחות ארוכות וטיפל'ה סילאן בביצה

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 12/03/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו קמח כוסמין 100% מלא

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

2 כפות דבש

כף מלח

רבע כוס שמן חמניות

רבע כוס שמן זית

ביצה שלמה L + חלמון

550 מ"ל מים

לציפוי:

ביצה טרופה עם כפית סילאן טבעי

אופן ההכנה:

1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות.

2 יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

3 מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים במשקל 120 גרם. מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

4 מרדדים כל כדור בצק, מגלגלים לנחש וקולעים חלות/לחמניות לפי הצורה הרצויה. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת נפח (כ-45 דקות).

5 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי).

6 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 25-30 דקות, עד הזהבה.

לחמניות כוסמין (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
לחמניות כוסמין|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

בתיאבון!