אוכל
צילום׃ רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות

מאפינס קוטג' וזיתים לילדים

מאפינס טעימים, נימוחים וקלים מאוד להכנה - מנה שילדים לא יוכלו לעמוד בפניה

שי לי ליפא ואורלי פלאי ברונשטיין | חוברת המתכונים של תנובה לשבועות | פורסם 03/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 432 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 כפית מלח
2 ביצים
250 גרם קוטג' 5%
1/2 שקית (100 גרם) פתיתי עמק
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3%
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה מומסת
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וחצויים, מסוננים היטב
חמאה מומסת לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.

2 מערבבים קמח ומלח בקערה. טורפים ביצים בקערה נפרדת, מוסיפים גבינות, חלב וחמאה מומסת ומערבבים. 

3 יוצקים את תערובת הגבינות על תערובת הקמח, מוסיפים זיתים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 

4 יוצקים לתבנית השקעים המשומנת.

5 אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

6 שומרים מחוץ למקרר עד יומיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם כמה דקות בתנור בחום של 170 מעלות.