צילום׃ רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות
מאפינס קוטג' וזיתים לילדים
מאפינס טעימים, נימוחים וקלים מאוד להכנה - מנה שילדים לא יוכלו לעמוד בפניה
שי לי ליפא ואורלי פלאי ברונשטיין | חוברת המתכונים של תנובה לשבועות
| פורסם 03/05/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 כפית מלח
2 ביצים
250 גרם קוטג' 5%
1/2 שקית (100 גרם) פתיתי עמק
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3%
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה מומסת
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וחצויים, מסוננים היטב
חמאה מומסת לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
2 מערבבים קמח ומלח בקערה. טורפים ביצים בקערה נפרדת, מוסיפים גבינות, חלב וחמאה מומסת ומערבבים.
3 יוצקים את תערובת הגבינות על תערובת הקמח, מוסיפים זיתים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים לתבנית השקעים המשומנת.
5 אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
6 שומרים מחוץ למקרר עד יומיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם כמה דקות בתנור בחום של 170 מעלות.