אוכל
צילום׃ אדי מזרחי

לחמעג'ון של אדי ממאסטר שף

פיתה ביתית עם בשר כבש טחון, ירקות, ומלמעלה טחינה שמחברת את הכל. מעדן אמיתי

אדי מזרחי | mako | פורסם 18/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח ללחם (שטיבל מס' 2)
13 גרם שמרים יבשים (כף)
55 גרם סוכר (טיפה יותר מרבע כוס)
22 גרם מלח (כף)
כף שמן זית
650 מ"ל מים קרים מאוד

לתערובת הבשר:

חצי קילו כבש טחון (כמו לקבב)
2 עגבניות קצוצות
2 בצלים קצוצים
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור
מעט בהרט

אופן ההכנה:

1 שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערת המיקסר ומערבבים.

2 מוסיפים את המים הקרים ושמן הזית ולשים 10 דקות.

3 מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כ-45 דקות.

4 יוצרים מהבצק 5 כדורים, ומניחים להתפחה של 30 דקות נוספות.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים את תערובת הבשר: מערבבים יחד את הבשר, העגבניות, הבצל והתבלינים.

6 פותחים את כדורי הבצק בידיים, ומשאירים שוליים רחבים. מפזרים כמות נדיבה של בשר באמצע ומכניסים לתנור ל-30 דקות. 

7 מוציאים מהתנור, מזליפים טחינה ומגישים.

>> זוכרים את קציצות הטלה של אדי?