בורקס בשר של אבי לוי
לשבת הקרובה אנחנו לגמרי בונים על הבורקס הזה של אבי לוי, שבנוסף לבשר הטחון נהנה מנוכחות חצילית משמעותית. אפשר להכין כבורקס אישיים או כרולדה אחת למרכז השולחן - כך או כך הצלחת תתרוקן ברגע
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
המנה הזו ממשיכה איתי עוד מבית אמא. עם השנים חיפשתי איך לשדרג אותה בלי לפגום בטעמים המעולים של המקור, ובסופו של דבר הבנתי שחצילים וצנוברים הם מה שאני מחפש. מאז משוגעים על זה אצלי בבית אפילו יותר מקודם, ומכריחים אותי להכין את זה לפחות פעם בשבועיים.
מרכיבים :
8 מנות
בצק עלים או פילאס
500 גרם בשר טחון (צוואר או שפונדרה)
3 בצלים קצוצים דק דק
מעט שמן, לטיגון
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כפית כמון (או פחות)
קורט אגוז מוסקט
50 גרם צנוברים
1 חציל קלוי (רצוי על גז או פחמים)
חלמון ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל עד לצבע זהוב עמוק ומוסיפים פלפל גרוס ומלח.
2 מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג כדי למנוע גושים.
3 מוסיפים כמון, מוסקט וצנוברים, קולים עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.
4 מוסיפים לתערובת את בשר החציל הקלוי ומתקנים תיבול.
5 פותחים את הבצק ויוצרים או עיגולים (לבורקס עגול) או רולדה ארוכה. ממלאים בתערובת, סוגרים היטב וחורצים חריצים בסכין.
6 מורחים חלמון, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מורידים מיד את הטמפרטורה ל-180 ואופים כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.