אוכל
וידאו WMV׃ mako

בורקס בנוסח תורכי

באיזו מילוי תעדיפו למלא את המאפה המושלם הזה? גבינה ותרד או עגבניות וחצילים

דורה קריספיס | עושים שכונה | פורסם 26/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ קילו קמח
1 חציל חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
½ חבילת תרד קפוא
2 עגבניות מקולפות וקצוצות
½ גביע קוטג 5%
250 גרם גבינה מלוחה
שומשום
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור

הצעת הגשה

2 עגבניות
2 ביצים קשות
פלפלים מוחמצים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מערבבים בקערה ½ קילו קמח, כפית מלח, ומים ולשים עד ליצירת הבצק.

2 יוצרים 4 עיגולי בצק בתבנית אפייה, יוצקים מסביב שמן קנולה, ומניחים לבצק לנוח 5 שעות.

3 להכנת מילוי של חצילים ועגבניות: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים לסיר את העגבניות, החציל, ½ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, ומטגנים כ-3 דקות נוספות, עד לריכוך החציל. מניחים לתערובת להתקרר.

4 להכנת מילוי של תרד וגבינות: מאדים את התרד הקפוא במחבת ומניחים להתקרר. מגרדים את הגבינה הבולגרית באמצעות פומפייה ומערבבים בקערה- תרד, יחד עם הגבינה הבולגרית המגורדת, ½ גביע קוטג', וקורט מלח.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מילוי הבורקס: משמנים את משטח העבודה ומשטחים את עיגול הבצק הראשון באמצעות הידיים, כך שנוצרת צורת מלבן ארוך.

7 מניחים חצי מתערובת המילוי הרצויה לאורכו של המלבן שנוצר, מגלגלים את הבצק לצורת נחש, ומהדקים את הקצוות.

8 מגלגלים את הבצק סביב אחד הקצוות, ויוצרים צורה של שבלול. את הקצה השני- מהדקים תחת הבורקס. באותה הצורה- יוצרים את שלושת הבורקסים הנותרים.

9 מניחים את הבורקסים המגולגלים בתבנית אפייה משומנת, מוזגים מעט שמן קנולה מעל, ומפזרים שומשום.

10 אופים כ-¾ שעה, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד להזהבה.

11 הצעת הגשה: חוצים את הבורקסים המוכנים לאורכם, מניחים פרוסות של עגבנייה טרייה, ביצה קשה, ופלפלים מוחמצים, וסוגרים את הבורקסים, כך שנוצרים מעין "סנדביצ'ים".