לחמעג'ון
כשבוחנים את זה לעומק, לחמעג'ון הוא בעצם סוג פיתה עם קציצות. ואנחנו, אנחנו אנשים שלא מסרבים לפחמימה טובה עם תערובת בשר ראויה, לא כשהבשר בפנים ולא כשהוא מלמעלה. קבלו את הלחמעג'ון של רותם ליברזון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
לבצק הלחמעג'ון:
קילו קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
180 מ"ל שמן זית
720-600 מ"ל (2 וחצי עד 3 כוסות) מים פושרים
למלית הבשר:
קילו בשר בקר טחון שמן
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כפית בהרט
חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים 10 דקות במיקסר. מכסים ומעבירים להתפחה במקום חמים לשעה וחצי, עד הכפלת הנפח.
2 מוציאים את האוויר מהבצק באגרופים ולשים ביד 3 דקות נוספות.
3 מחלקים את הבצק לכדורים לפי מספר המנות שרוצים - הכמות מתאימה לכ-12 מנות. מרדדים לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ ומעבירים לתבניות מרופדות נייר אפייה. מתפיחים 15 דקות.
4 תערובת הבשר: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצרים קציצות שטוחות, כמספר כדורי הבצק. מניחים את הקציצות על עיגולי הבצק כך שיישארו שוליים נקיים.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בנגלות, בכל פעם רבע שעה או עד שהבצק שחום בצדדים והבשר מוכן.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון.