אוכל
צילום׃ תומר פרת

פשטידת עוף ופטריות

מי היה מאמין שמנה שמבוססת על שאריות יכולה להיות כל כך טעימה, עשירה ואסתטית

רוני מנדלמן | mako | פורסם 09/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק הפריך

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

ביצה אחת

קורט מלח

2 כפות מים, אם צריך

לקישוט: מעט קצח או שומשום

למלית

חלקי עוף שלם, מבושל וחתוך

2 חבילות פטריות שמפיניון קצוצות

בצל גדול קצוץ

מעט צ'ילי

מלח

פלפל שחור גרוס

שן שום כתושה

3 כפות פירורי לחם

2 כפות שמן לטיגון

כלים

תבנית מלבנית גדולה, או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

מיקסר עם וו לישה או קערת ערבוב

מחבת גדולה

כף

כוס מדידה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם המלית: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מאדים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

2 נותנים לפטריות והבצל להתבשל ומורידים מהאש רק כשהפטריות משנות צבע ומתכווצות והתערובת כולה רכה.

3 מערבבים יחד את מרכיבי המלית ונותנים לתערובת לנוח קלות, כדי שתתגבש.

4 בינתיים מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את המלח והחמאה ומערבלים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד. אם הבצק מתפורר, מוסיפים מעט מים ומערבלים.

5 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מפזרים מלח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ. חותכים לשניים: חלק אחד ישמש כבסיס והחלק השני ככיסוי.

8 מניחים בעדינות שכבה של בצק בתבנית ומצמידים לדפנות. מכניסים לתנור לעשר דקות, מוצאים ומקררים.

9 מפזרים את התערובת בצורה שווה בתבנית, ועליה מניחים את שכבת הבצק השנייה. מחוררים אותה לאורכה במזלג.

10 מפזרים קצח או שומשום לפי הטעם ואופים חצי שעה עד 40 דקות, עד הזהבה.

>> עוד מתכונים של טעימא