אוכל

פיצה חיטה מלאה ופלפלים קלויים

גרסה הרבה יותר בריאה, בלי ויתורים על הטעם

סימה ביטון | זמן איכות | פורסם 16/09/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתכון של סימה ביטון

מרכיבים (8 מנות):

לבצק

1/2 ק"ג קמח מלא
1 כף שמן זית איכותי
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1-11/2 כוסות מים פושרים

לרוטב

קופסה גדולה של עגבניות שלמות  וקלופות
5 שיני שום קלופות
1 כפית אורגנו יבש
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
¼ כוס שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי

לציפוי

250 גרם מוצרלה מגורדת
250 גרם פרמזן
125 גרם רצועות פלפלים קלויים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: 1. מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. כמות המים נקבעת על פי מידת הדביקות של הבצק - אם לאחר הוספת כוס מים אחת מתקבל בצק גמיש אך לא דביק, אין צורך להוסיף עוד מים. 2. מעבירים את הבצק לקערה, ומכסים במגבת מטבח נקייה. מניחים את הקערה במקום חמים (ליד התנור או בסמוך לכיריים). החום ממריץ את פעולת השמרים, ובכך תורם לתפיחת הבצק. 3. מניחים לבצק לתפוח כשעה. הכנת הרוטב: 1. מחממים בסיר כבד 3 כפות שמן ומטגנים מחצית מכמות השום עם האורגנו, רק כ-20 שניות, כדי שהשום לא יישרף. 2. מוסיפים את הסוכר והעגבניות (כולל הנוזלים) ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות. 3. מצננים את תערובת העגבניות ומעבירים למעבד המזון. מוסיפים את יתרת השום, הבזיליקום ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל וטוחנים. הרכבת הפיצה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מפזרים כמות נדיבה של קמח על משטח העבודה. 3. יוצרים מהבצק כדור, משטחים ומותחים בעזרת מערוך עד שיגיע לקוטר של תבנית האפייה. 4. מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את הגבינות והפלפלים ואופים עד שהבצק תופח והגבינה נמסה.