אוכל

פאי ירקות שורש

מאפה מעולה במילוי גזר, בטטה, תפוח אדמה וברוקולי

טארק שהואן | null | פורסם 17/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח לבן
250 גרם חמאה צהובה
3 חלמונים
3 כפות מים
40 גרם פרמזן מגוררת
קורט מלח

למילוי:

2 גזרים, קלופים וחתוכים ליחידות בעובי ס"מ
כף שום כתוש
2 בצלים, קלופים וחתוכים ליחידות בעובי ס"מ
2 בטטות, קלופות וחתוכות ליחידות בעובי ס"מ
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך ליחידות בעובי ס"מ
ברוקולי מופרד לפרחים
5 ביצים
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
כוס שמנת מתוקה
מלח פלפל
שמן זית לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, עד קבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר לשעתיים. 2. מרדדים חצי מהבצק, מרפדים תבנית ומחזירים למקרר ל-20 דקות. 3. מחממים תנור ל-190 מעלות. 4. אופים את הבצק 5 דקות – הוא לא צריך להיות מוכן עדיין – ומכינים את המילוי. מערבבים בקערה את כל הירקות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ושום. אופים בחום של 180 מעלות עד שהם מתרככים. 5. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, השמנת והמוצרלה. מאחדים את הירקות והבלילה ומעבירים לבצק החצי אפוי. 6. מרדדים את החצי השני של הבצק, ועוטפים את הפאי כמו מכסה. יוצרים שני חורים (שיהיה מקום לאוויר לצאת), מורחים בביצה ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה.