פיצה "אמורה מיו"
מתכון מעולה ופשוט למאפה האיטלקי הכי מפורסם והכי טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
500 גרם קמח
50 גרם שמרים טריים או 15 גרם יבשים
250 מ"ל מים פושרים
כף מלח
4 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות
קופסא של עגבניות מקולפות משומרות
שמן זית
מלח ופלפל
אורגנו אם רוצים
אופן ההכנה:
1 ממיסים את השמרים במים בתוך קערה, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב.
2 מוסיפים לאט את הקמח לתוך הקערה תוך כדי ערבוב.
3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה וממשיכים ללוש בחוזקה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
4 מניחים את הבצק בתוך הקערה ומכסים. ממתינים כחצי שעה עד שעה עד להכפלת גודלו. מוציאים ולשים שוב.
5 חותכים את הבצק ויוצרים כדורים של 150 גרם כל אחד. נותנים לכדורים שוב לתפוח למשך חצי שעה.
6 מרדדים כל כדור בצק לעובי הרצוי (דק או עבה), מעבירים לתבנית אפייה משומנת.
7 מוסיפים רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה.
8 מכניסים את התבנית לתנור (בחלק התחתון) שחומם מראש לאפייה בחום מקסימאלי כ-10 דקות.
להכנת רוטב העגבניות
טוחנים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.