אוכל
צילום׃ katra, Istock

פיצה "אמורה מיו"

מתכון מעולה ופשוט למאפה האיטלקי הכי מפורסם והכי טעים

שלומי סלומון | מסעדת אמורה מיו | פורסם 18/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

500 גרם קמח
50 גרם שמרים טריים או 15 גרם יבשים
250 מ"ל מים פושרים
כף מלח
4 כפות שמן זית

לרוטב העגבניות

קופסא של עגבניות מקולפות משומרות
שמן זית
מלח ופלפל
אורגנו אם רוצים

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השמרים במים בתוך קערה, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב.

2 מוסיפים לאט את הקמח לתוך הקערה תוך כדי ערבוב.

3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה וממשיכים ללוש בחוזקה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

4 מניחים את הבצק בתוך הקערה ומכסים. ממתינים כחצי שעה עד שעה עד להכפלת גודלו. מוציאים ולשים שוב.

5 חותכים את הבצק ויוצרים כדורים של 150 גרם כל אחד. נותנים לכדורים שוב לתפוח למשך חצי שעה.

6 מרדדים כל כדור בצק לעובי הרצוי (דק או עבה), מעבירים לתבנית אפייה משומנת.

7 מוסיפים רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה.

8 מכניסים את התבנית לתנור (בחלק התחתון) שחומם מראש לאפייה בחום מקסימאלי כ-10 דקות.

להכנת רוטב העגבניות

טוחנים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.