לחם עגבניות
ארז קומורובסקי, איש הלחם, מלמד אותנו כמה קל להכין לבד, בשתי ידיים, לחם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
700 גרם קמח אורגני מנופה
300 גרם קמח אורגני מלא
1 כוס עגבניות מיובשות, חלקן שלמות וחלקן קצוצות דק, מושרות בשמן זית
כף אחת של עלי זעתר טרי קצוצים
כף אחת של עלי תימין טריים קצוצים
כף גרגרי כוסברה קלויים קלות וכתושים
40 גרם שמרים טריים
חצי כוס קונפי שום (שיני שום קלופות שבושלו ארוכות בשמן זית ותבלינים, מעל להבה נמוכה מאוד, עד שהתרככו וקבלו טעם מתקתק)
חצי כוס צנוברים קלויים
2.5 כוסות מים מינרליים (מתחילים ב-2.5 כוסות אך אם הבצק יבש ייתכן ונצטרך להוסיף חצי כוס נוספת)
1 כף מלח גס
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מניחים בקערה את שני סוגי הקמח, העגבניות המיובשות, עשבי התיבול וגרגרי הכוסברה. יוצרים במרכז תערובת הקמח גומה קטנה, מפוררים לתוכה את השמרים הטריים וממוללים את השמרים עם הידיים לתוך הקמח. 2. מוסיפים לתערובת את הצנוברים, מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגתיות ותוך כדי לישה ידנית. 3. כשכל המים הוספו, ממשיכים ולשים את הבצק בתנועות צביטה וקיפול במשך כחמש דקות. כשהבצק אחיד ומבריק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. 4. כשהבצק רך אך נפרד בקלות מדפנות הקערה, משנים את שיטת הלישה- כעת, מרימים והופכים את הבצק שוב ושוב- לשים כך מספר דקות נוספות. 5. מעל עיגול הבצק שבתחתית הקערה, מזליפים את שמן הזית, טופחים מעט על הבצק, מכסים את הקערה במגבת מטבח לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעתיים. 6. כשהבצק תפוח, צובטים אותו במרכזו ולוחצים עד שהוא נחצה לשניים (הקפידו שלא לקרוע את הבצק לשניים, אלא לצבוט בעדינות עד שהוא נחצה מעצמו) יוצרים משני חצאי הבצק שני כדורים. 7. מכסים תבנית של התנור בנייר אפייה, מפזרים עליה מעט קמח ומניחים בה את שני כדורי הבצק, מכסים את התבנית במגבת מטבח לחה (או בניילון נצמד) ומתפיחים שעה נוספת. 8. לאחר שעה, מניחים את הכדורים מעל משטח עבודה מקומח, מסובבים אותם תוך כדי תיפוף עדין על חלקם התחתון – כך ישתחרר מעט מהאוויר הכלוא בתוכם. מחזירים את כדורי הבצק לתבנית, מכסים את התבנית ומתפיחים שעה נוספת. 9. לאחר שעה, מסירים את הכיסוי מעל התבנית, מבלי לגעת בבצק, מפזרים מעליו מעט קמח מלא ויוצרים על פניו חתכים עדינים-בתנועה מעגלית ורכה פשוט מרפרפים עם סכין חדה מאוד מעל פני הבצק. מעל כל כיכר יוצרים כחמישה חתכים כאלו. 10. בעדינות מרובה מעבירים את הכיכרות לתבנית אפייה נקייה מכוסה בנייר אפייה. 11. מעבירים את התבנית לתנור ומיד שופכים לתחתית התנור מעט מים, כך שעם כניסתם של הכיכרות התנור יתמלא באדים. 12. אופים את הלחם במשך חצי שעה בטמפרטורה של 210 מעלות. 13. לאחר חצי שעה מורידים את הטמפרטורה בתנור ל180 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות. כדי לוודא שהלחם מוכן, מוציאים אותו מהתנור, אוחזים בו בעזרת מגבת ותופחים על תחתיתו עם מתקבל הדהוד חלול – הלחם מוכן. 14. מניחים את הלחם לצינון מעל רשת (הרשת חיונית משום שאם הלחם יונח על משטח חלק תחתיתו לא תצטנן אלא תמשיך 'להיאפות' ותהפוך ללחה וסמרטוטית)
מומלץ להגיש עם סלט הסלק של אהרוני