אוכל
צילום׃ תמי בן דוד, קולינריא

לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה

חצי שעה עבודה ויש לכם לחמניות רכות וטעימות להפליא, שהן גם כשרות לפסח וגם נטולות גלוטן

תמי בן דוד | קולינריא | פורסם 10/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (11 מנות):

¾ כוס שומשום

1 כוס קמח תפוחי אדמה

4 כפות שטוחות אבקת פירה (טעם טבעי)

¼ כפית מלח

¼ כוס שמן קנולה

1 כוס מים

4 ביצים

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1 קולים את השומשום קלייה קלה מאוד, רק עד שהגרגרים מתחממים מעט. מעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים: קמח תפוחי אדמה, אבקת פירה ומלח וטוחנים יחד כ-3 דקות במהירות גבוהה.

2 בסיר גדול (ימשיך לשמש אותנו בהמשך) מביאים לרתיחה את השמן והמים, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את תערובת השומשום הטחון תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לבחוש עד שהמסה ניתקת מדפנות הסיר.

3 מסירים מן האש וממשיכים לטרוף לצינון חלקי. כשהתערובת פושרת מוסיפים את הביצים בטריפה: רק כשביצה אחת נבלעת ומתמזגת לחלוטין בתערובת, מוסיפים את הבאה.

4 מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומבליעים תוך טריפה ידנית יסודית - לפיזור שווה ומושלם בבצק.

5 בידיים רטובות קורצים 11 כדורים מהתערובת ומחליקים את פני החוץ בתנועה קלה (בלי לדחוס את כדור הבצק).

6 מסדרים את הכדורים תוך שמירת מרווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 40 דקות בחום בינוני-נמוך (160°C ) בתנור שחומם מראש.

7 מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

8 כשהלחמניות קרות לחלוטין ניתן להקפיא או לאחסן בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. הן נשארות רכות וספוגיות גם שעות ארוכות ללא הקפאה, יש להפשיר לפני החימום במידה והאחסון נעשה בהקפאה.

* המתכון באדיבות הבלוג קולינריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!