לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה
חצי שעה עבודה ויש לכם לחמניות רכות וטעימות להפליא, שהן גם כשרות לפסח וגם נטולות גלוטן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (11 מנות):
¾ כוס שומשום
1 כוס קמח תפוחי אדמה
4 כפות שטוחות אבקת פירה (טעם טבעי)
¼ כפית מלח
¼ כוס שמן קנולה
1 כוס מים
4 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
1 קולים את השומשום קלייה קלה מאוד, רק עד שהגרגרים מתחממים מעט. מעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים: קמח תפוחי אדמה, אבקת פירה ומלח וטוחנים יחד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
2 בסיר גדול (ימשיך לשמש אותנו בהמשך) מביאים לרתיחה את השמן והמים, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את תערובת השומשום הטחון תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לבחוש עד שהמסה ניתקת מדפנות הסיר.
3 מסירים מן האש וממשיכים לטרוף לצינון חלקי. כשהתערובת פושרת מוסיפים את הביצים בטריפה: רק כשביצה אחת נבלעת ומתמזגת לחלוטין בתערובת, מוסיפים את הבאה.
4 מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומבליעים תוך טריפה ידנית יסודית - לפיזור שווה ומושלם בבצק.
5 בידיים רטובות קורצים 11 כדורים מהתערובת ומחליקים את פני החוץ בתנועה קלה (בלי לדחוס את כדור הבצק).
6 מסדרים את הכדורים תוך שמירת מרווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 40 דקות בחום בינוני-נמוך (160°C ) בתנור שחומם מראש.
7 מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
8 כשהלחמניות קרות לחלוטין ניתן להקפיא או לאחסן בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. הן נשארות רכות וספוגיות גם שעות ארוכות ללא הקפאה, יש להפשיר לפני החימום במידה והאחסון נעשה בהקפאה.
* המתכון באדיבות הבלוג קולינריא
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!