פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו
מנה קלילה ודלה בקלוריות שכל אחד יכול להכין מכמה מצרכים פשוטים. אז קדימה תנו ביס ותתמסרו לקריספיות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
3 עלי פילו
1 כף שמן זית
פראסה (כרישה) קצוצה (רק החלק הלבן)
2 קוביות שום
1 בצל יבש בינוני, קצוץ
חבילת בצל ירוק קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
250 גרם גבינה רכה 5% שומן
1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל
3 ביצים
כף קמח תופח
תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם
תרסיס שמן
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום.
2 במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הפראסה והבצלים (ללא החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך – מעט מים, ומאדים כ- 5 דקות. מניחים להצטנן.
3 בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים.
4 מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.
5 מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.
6 יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.
7 מפזרים מלמעלה את הפרמז'ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.
>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות