אוכל
צילום׃ דן לב, mako אוכל

לחם פירות יבשים של מיקי שמו

זהירות עם הפיצוחים - תשאירו מקום בבטן לדבר האמיתי: לחם ביתי רך וטוב עם צימוקים, משמשים ושיבולת שועל, היישר מהקונדיטוריה של מיקי שמו

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 03/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס חלב

כוס ו-3/4 מים פושרים

1/2 קובייה או 1/2 שקית של שמרים טריים

1/2 כוס דבש או סירופ מייפל

1/2 כוס קמח מלא

4 וחצי כוסות קמח, רצוי ייעודי ללחם

1/3 כוס סובין חיטה

1/2 כוס שיבולת שועל

1 כפית מלח

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים, חתוכים לקוביות

לציפוי:

מעט מים

2 כוסות גרעינים או דגנים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה חלב, מים פושרים, שמרים ודבש.

2 במיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות אטית קמח מלא, קמח לחם, סובין, שיבולת שועל ומלח. מוסיפים את הקערה עם השמרים והנוזלים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד כ-5 דקות. מנמיכים את המהירות שוב ומוסיפים את כל הפירות היבשים. לשים רק עד שהם מתפזרים היטב בבצק.

3 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת המטבח. הבצק צריך להכפיל את נפחו.

4 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, יוצרים מכל אחד מהם כדור ומשאירים כ-15 דקות על שולחן העבודה מכוסה במגבת מטבח. לאחר מכן יוצרים את הצורה הסופית ומצפים בתערובת הגרעינים. מתפיחים כשעה.

5 מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית עם הלחם, ומתחתיה תבנית נוספת עם כוס מים חמים, ואופים כ-45 דקות עד שהלחם מעט שחום ויציב.

6 מצננים היטב לפני שפורסים.

* אפשר ומומלץ להניח לבצק לנוח לילה במקרר. מניחים לו לתפוח בחוץ, מוציאים את האוויר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

* ניתן להכין את הלחם בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

>> באסה: מחירי הפירות היבשים הכפילו את עצמם מאז השנה שעברה

>> בואו להיות צרפתים לרגע: מתכון לרטטוי מהיר וטעים