לחם פירות יבשים של מיקי שמו
זהירות עם הפיצוחים - תשאירו מקום בבטן לדבר האמיתי: לחם ביתי רך וטוב עם צימוקים, משמשים ושיבולת שועל, היישר מהקונדיטוריה של מיקי שמו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כוס חלב
כוס ו-3/4 מים פושרים
1/2 קובייה או 1/2 שקית של שמרים טריים
1/2 כוס דבש או סירופ מייפל
1/2 כוס קמח מלא
4 וחצי כוסות קמח, רצוי ייעודי ללחם
1/3 כוס סובין חיטה
1/2 כוס שיבולת שועל
1 כפית מלח
3/4 כוס צימוקים
3/4 כוס משמשים, חתוכים לקוביות
לציפוי:
מעט מים
2 כוסות גרעינים או דגנים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה חלב, מים פושרים, שמרים ודבש.
2 במיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות אטית קמח מלא, קמח לחם, סובין, שיבולת שועל ומלח. מוסיפים את הקערה עם השמרים והנוזלים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד כ-5 דקות. מנמיכים את המהירות שוב ומוסיפים את כל הפירות היבשים. לשים רק עד שהם מתפזרים היטב בבצק.
3 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת המטבח. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
4 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, יוצרים מכל אחד מהם כדור ומשאירים כ-15 דקות על שולחן העבודה מכוסה במגבת מטבח. לאחר מכן יוצרים את הצורה הסופית ומצפים בתערובת הגרעינים. מתפיחים כשעה.
5 מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית עם הלחם, ומתחתיה תבנית נוספת עם כוס מים חמים, ואופים כ-45 דקות עד שהלחם מעט שחום ויציב.
6 מצננים היטב לפני שפורסים.
* אפשר ומומלץ להניח לבצק לנוח לילה במקרר. מניחים לו לתפוח בחוץ, מוציאים את האוויר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* ניתן להכין את הלחם בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
>> באסה: מחירי הפירות היבשים הכפילו את עצמם מאז השנה שעברה
>> בואו להיות צרפתים לרגע: מתכון לרטטוי מהיר וטעים