אוכל
צילום׃ פאולין שובל, האתר של פאולין שובל

לחם בשעה

לחם ביתי, אוורירי וריחני שמוכן בקלי קלות ובכלום זמן. איך עושים את זה? לפאולין שובל יש כמה טריקים בשבילכם

פאולין שובל | האתר של פאולין שובל | פורסם 17/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 5 כוסות קמח

2 כפות סוכר

כף שמרים יבשים

כפית מלח

1/4 כוס שמן

1/4 2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2 מערבבים במיקסר עם וו לישה את החומרים היבשים, מוסיפים מים ושמן, ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות.

3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-2 לחמים או יותר, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מכסים ונותנים להם לתפוח במשך חצי שעה.

4 מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך חצי שעה.

* על מנת לקבל קרום קשה ופריך, לפני שמכניסים את הלחמים לתנור משפריצים עליהם מעט מים. 

* חשוב: הבצק צריך להיות נוזלי, כך שבהתחלה תהיה הרגשה שחסר קמח. צריך ללוש אותו לפחות 8 דקות עד שהוא מתחיל לייצר "חוטים" והוא לא נדבק לידיים. אם בסוף התהליך הוא עדיין נוזלי מדי, אפשר להוסיף כף או שתיים קמח ולא יותר. שימו לב, זה בלתי אפשרי לעשות בצק קשה מדי (בגלל יותר מדי קמח) ואז להוסיף מים לריכוך. 

* אם אתם לא לחוצים על הזמן, הכי טוב להכין בצק מראש בערב לשים אותו ללילה במקרר. אם אין כזאת אפשרות, תנו לו חצי שעה (מינימום) של תפיחה במקום חמים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!