אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

צ'ורוס

הגירסה הדרום אמריקאית לסופגניה - בצק עדין שנמס בפה בציפוי גנאש שוקולד

אורן ירושלמי | מסעדת הסקאלה | פורסם 19/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

80 גרם חמאה

300 מ"ל מים

1/2 כוס פחות שתי כפות (80 גרם) סוכר

1 כוס + 3.5 כפות (175 גרם) קמח

4 ביצים

שמן לטיגון עמוק

סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו

200 מ"ל חלב

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר קטן את החמאה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח והסוכר, ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. 

2 מסירים מהאש ומצננים מעט. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות, עד לצינון התערובת. 

3 מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה. מחממים שמן לטיגון עמוק, וממלאים שק זילוף בתערובת. מותחים מעל הסיר חוט שפגאט ומזלפים לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק.

4 להכנת גאנאש שוקולד חם: מניחים בתוך סיר קטן חלב ושמנת, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מניחים בקערה עמידה בחום את השוקולד ויוצקים מעל את הנוזל החם. מכסים ל-3 דקות בניילון נצמד, לאחר 3 דקות מורידים את הכיסוי, מערבבים בעזרת מטרפה למסה הומוגנית ומגישים חם לצד הצ'ורוס.

>> לכל מתכוני הסופגניות