אוכל
צילום׃ עודד קרני

סינבון

שושני בצק עם קינמון, גבינת שמנת ואגוזים

אביב עזר פישלר | מאסטר שף | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס חלב חם
2 ביצים טרופות
30 גרם חמאה רכה
1 כף סוכר
5 כוסות קמח לבן מנופה
מעט מלח
חצי חבילת פודינג אינסטנט וניל
1 כף גדושה של שמרים יבשים

למילוי

50 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום
1 כף קינמון

לציפוי

130 גרם גבינת שמנת
50 גרם חמאה רכה
חצי כפית תמצית וניל
1 כוס אבקת סוכר
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר בקערה ולשים היטב כ-7 דקות עד ליצירת בצק אחיד ורך. 2. מכסים בנילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3. אחרי שהבצק תפח לשים אותו מעט ומרדדים בעזרת מערוך ליצירת מלבן גדול בעובי של ס"מ בערך. 4. מורחים את החמאה על הבצק המרודד. 5. בקערה מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים באופן אחיד מעל הבצק המרודד עם החמאה. 6. את הבצק חותכים לכ-10 רצועות ומגלגלים לשושנים. את השושנים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 1-2 ס"מ אחד מהשני. 7. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים לעוד כחצי שעה. 8. אופים את בחום של 180 מעלות 30-40 דקות עד שהסינבונים מקבלים צבע מעט שחום. 9. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושופכים מעט על השושנים כשהן עדיין חמות. לקישוט ניתן לפזר מעט אגוזים.