אוכל
צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים

בוריקטס גבינה

המאפה הבולגרי המפורסם במילוי מעולה של גבינה ותפוח אדמה

ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים | פורסם 18/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח רגיל
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1 תפוח אדמה – קלוף, מבושל ורך
חצי כוס שמן
1 חלבון ביצה להברשה
שומשום לפיזור מעל

למלית

200 גרם גבינה בולגרית לבנה, מגוררת
250 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
1 חלבון ביצה להברשה
1 תפוח אדמה קלוף, מבושל ורך
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעה.

2 מועכים את תפוח האדמה המבושל למחית. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 לאחר צינון הבצק, מחלקים אותו לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.

5 סוגרים ומהדקים את השוליים לצורת סהרון ומניחים את הבוריקיטס בתבנית שטוחה משומנת.

6 מברישים את הבוריקיטס בחלבון הביצה ומפזרים מעל שומשום.

7 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ- 20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.