בוריקטס גבינה
המאפה הבולגרי המפורסם במילוי מעולה של גבינה ותפוח אדמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק
1 ק"ג קמח רגיל
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1 תפוח אדמה – קלוף, מבושל ורך
חצי כוס שמן
1 חלבון ביצה להברשה
שומשום לפיזור מעל
למלית
200 גרם גבינה בולגרית לבנה, מגוררת
250 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
1 חלבון ביצה להברשה
1 תפוח אדמה קלוף, מבושל ורך
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעה.
2 מועכים את תפוח האדמה המבושל למחית. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 לאחר צינון הבצק, מחלקים אותו לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.
5 סוגרים ומהדקים את השוליים לצורת סהרון ומניחים את הבוריקיטס בתבנית שטוחה משומנת.
6 מברישים את הבוריקיטס בחלבון הביצה ומפזרים מעל שומשום.
7 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ- 20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.