אוכל
צילום׃ istockphoto

ברוסקטה עם עגבניות צרובות, מרווה ופרמזן

נשנוש מפנק או מנת פתיחה מנצחת

ארז קומרובסקי | mako | פורסם 10/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 ק"ג עגבניות בשלות מזנים שונים
כמה גבעולי מרווה טריים
פלפל שחור גרוס טרי
גוש קטן של גבינת פרמזן אמיתית (200 גרם)
1 לחם שאור מקמח מלא בן יומיים
חצי כוס שמן זית סורי עדין
מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית (250-300 מעלות צלזיוס).

2 חוצים את העגבניות. בוזקים עליהן מלח ים גס ופלפל שחור גרוס טרי, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מלמעלה מעט עלי מרווה.

3 צולים בתנור החם 20-30 דקות או עד שהעגבניות נצרבות, מאבדות נוזלים וטעמן מתמרכז. בינתיים פורסים את לחם השאור.

4 מטפטפים שמן זית על הפרוסות. בוזקים עליהן מלח ים גס וצולים בתנור החם עד שהן מזהיבות קלות. קוצצים גס את העגבניות הצרובות ומפזרים על הברוסקטות שהכנתם.

5 מגרדים את הפרמזן על החלק הדק של הפומפייה בנדיבות, ישירות על הברוסקטות, עד שהן מתכסות בשכבה לבנה של פרמזן.