צילום׃ istockphoto
ברוסקטה עם עגבניות צרובות, מרווה ופרמזן
נשנוש מפנק או מנת פתיחה מנצחת
ארז קומרובסקי | mako
| פורסם 10/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
1 ק"ג עגבניות בשלות מזנים שונים
כמה גבעולי מרווה טריים
פלפל שחור גרוס טרי
גוש קטן של גבינת פרמזן אמיתית (200 גרם)
1 לחם שאור מקמח מלא בן יומיים
חצי כוס שמן זית סורי עדין
מלח ים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית (250-300 מעלות צלזיוס).
2 חוצים את העגבניות. בוזקים עליהן מלח ים גס ופלפל שחור גרוס טרי, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מלמעלה מעט עלי מרווה.
3 צולים בתנור החם 20-30 דקות או עד שהעגבניות נצרבות, מאבדות נוזלים וטעמן מתמרכז. בינתיים פורסים את לחם השאור.
4 מטפטפים שמן זית על הפרוסות. בוזקים עליהן מלח ים גס וצולים בתנור החם עד שהן מזהיבות קלות. קוצצים גס את העגבניות הצרובות ומפזרים על הברוסקטות שהכנתם.
5 מגרדים את הפרמזן על החלק הדק של הפומפייה בנדיבות, ישירות על הברוסקטות, עד שהן מתכסות בשכבה לבנה של פרמזן.