בניצה חצילים
מאפה בולגרי מבצק פילו, גבינות וחצילים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מופשרים לילה במקרר
50 גרם חמאה, מומסת לשימון התבנית
לחצילים ולעגבניות:
1 חציל מאורך, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ בקליפתו
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
למלית:
4 ביצים
1.5 כוסות (300 גרם) יוגורט כבשים
1 קובייה (250 גרם) בולגרית מסורתית 5%, מפוררת גס
1 כוס גבינת קאשקבלו, מגוררת גס
לציפוי:
קצח או שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את החצילים: מסדרים את פרוסות החציל בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3 אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שפרוסות החציל זהובות.
4 מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים. מוסיפים יוגורט וגבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
5 מרכיבים את הבניצה ואופים: משמנים תבנית בגודל 30*20 ס"מ בחמאה מומסת. מרפדים את התבנית בעלה פילו, כך ששולי העלה גולשים אל מעבר לתבנית ומורחים בחמאה.
6 מרפדים בעלה נוסף ומורחים שוב בחמאה. מקמטים 5 עלים ומסדרים על המצע. יוצקים מעל מחצית מהמלית ומסדרים שכבה אחת של פרוסות חציל. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית והחצילים.
7 מורחים 2 עלים בחמאה, מכסים את המאפה ודוחסים את שולי העלים לתוך התבנית. מפזרים מעל קצח או שומשום.
8 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה שחום.