אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

בניצה חצילים

מאפה בולגרי מבצק פילו, גבינות וחצילים

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 17/05/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מופשרים לילה במקרר

50 גרם חמאה, מומסת לשימון התבנית

לחצילים ולעגבניות:

1 חציל מאורך, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ בקליפתו

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

למלית:

4 ביצים

1.5 כוסות (300 גרם) יוגורט כבשים

1 קובייה (250 גרם) בולגרית מסורתית 5%, מפוררת גס

1 כוס גבינת קאשקבלו, מגוררת גס

לציפוי:

קצח או שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את החצילים: מסדרים את פרוסות החציל בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3 אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שפרוסות החציל זהובות.

4 מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים. מוסיפים יוגורט וגבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5 מרכיבים את הבניצה ואופים: משמנים תבנית בגודל 30*20 ס"מ בחמאה מומסת. מרפדים את התבנית בעלה פילו, כך ששולי העלה גולשים אל מעבר לתבנית ומורחים בחמאה.

6 מרפדים בעלה נוסף ומורחים שוב בחמאה. מקמטים 5 עלים ומסדרים על המצע. יוצקים מעל מחצית מהמלית ומסדרים שכבה אחת של פרוסות חציל. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית והחצילים.

7 מורחים 2 עלים בחמאה, מכסים את המאפה ודוחסים את שולי העלים לתוך התבנית. מפזרים מעל קצח או שומשום.

8 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה שחום.