אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

בצק שמרים אחד - אין ספור מתכונים

רון יוחננוב מלמד אותנו איך מתקתקים בצק בסיס שממנו אפשר להכין פיצה, עוגות שמרים, לחם גבינות או לחם בכלל, פיתות במחבת, פוקאצ'ות, בייגלה ועוד ככל שעולה על רוחכם - ונותן 3 דוגמאות. להדפיס ולהצמיד למקרר

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 05/03/19 
  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 297 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

120 מ"ל (חצי כוס) חלב חמים

כף שמרים יבשים

כף סוכר

ביצה

180 גרם יוגורט

500 גרם קמח לבן

כפית וחצי מלח

כפית וחצי אבקת אפייה

לפיצה (2 גדולות):

כמות אחת של בצק

מעט שמן זית

חצי כוס רוטב פיצה

2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת

תוספות לבחירה

ללחם גבינה (2 כיכרות):

כמות אחת של בצק

200 גרם גבינת צ'דר מגורדת (או כל גבינה צהובה אחרת)

כף תימין קצוץ

2 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1 מכינים ראש עיסה: מערבבים בקערה את החלב החמים, השמרים והסוכר ומניחים לשמרים "להתניע" כמה דקות.

2 מוסיפים את הביצה והיוגורט ומערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.

3 מערבבים בקערה נוספת את החומרים היבשים: הקמח, המלח ואבקת האפייה.

4 מאחדים את שתי התערובות, ואם צריך מוסיפים חצי כוס חלב (הבצק אמור להיות מעט רטוב).

5 לשים את הבצק כ-5 דקות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעתיים).

פיתות במחבת (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיתות במחבת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

 

להכנת פיתות במחבת:

1 מחלקים את הבצק לכדורים של כ-60 גרם ומרדדים כל כדור לפיתה עגולה.

2 מחממים מחבת עם תחתית כפולה על להבה בינונית.

3 מניחים עיגול בצק על המחבת, מכסים וצולים כמה דקות מכל צד (הכיסוי הוא הסוד לפיתות רכות ועסיסיות).

להכנת פיצה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות (עדיף עם אבן שמוט או אפילו סתם בלטת קרמיקה).

2 מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות.

3 מעבירים לתבנית מתאימה, מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה ותוספות.

4 אופים 9-12 דקות או עד שהפיצה מוזהבת והגבינה מבעבעת.

 

לחם גבינה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לחם גבינה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

להכנת לחם גבינה:

1 מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומעבירים למשטח מקומח קלות.

2 מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.

3 לשים פנימה לתוך כדורי הבצק את הגבינה, כך שתתפזר באופן שווה.

4 מרדדים מעט כל כדור בצק לעלה ומגלגלים לרולדה.

5 מעבירים לתבנית אפייה מלבנית (אינגליש קייק) ומפזרים מעט גבינה, לקישוט. מתפיחים עוד 45 דקות.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות. מצננים 10 דקות ומגישים.

וזאת רק ההתחלה: הבצק מתאים גם להכנת לחם תלוש אותי, עוגות שמרים, לחמניות שום, פוקאצ'ות ועוד.

* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב