אוכל
צילום׃ יואל מזרחי, יחסי ציבור

בורקס ירושלמי

פתרון טעים ואהוב לנשנוש ליד הקפה או ארוחה קלה, עם ביצה קשה וירקות

אלינוער רבין | קפה ועוד, הוצאת אופוס | פורסם 11/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

200 גרם חמאה מלוחה
4 חלמונים
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
3 כוסות (450 גרם) קמח תופח

למילוי

100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה צפתית מפוררת
125 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
1 כף קמח

לאפייה

1 חלמון
1 כף מים
שומשום

אופן ההכנה:

1 בקערת מעבד המזון מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.

2 מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים וצובטים את השוליים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5 מערבבים את החלמון עם המים ובעזרת מברשת מורחים את הבורקס. מפזרים שומשום.

6 אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש עד שהבורקס זהובים. מגישים מיד.