צילום׃ יואל מזרחי, יחסי ציבור
בורקס ירושלמי
פתרון טעים ואהוב לנשנוש ליד הקפה או ארוחה קלה, עם ביצה קשה וירקות
אלינוער רבין | קפה ועוד, הוצאת אופוס
| פורסם 11/07/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
200 גרם חמאה מלוחה
4 חלמונים
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
3 כוסות (450 גרם) קמח תופח
למילוי
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה צפתית מפוררת
125 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
1 כף קמח
לאפייה
1 חלמון
1 כף מים
שומשום
אופן ההכנה:
1 בקערת מעבד המזון מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
2 מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים וצובטים את השוליים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
5 מערבבים את החלמון עם המים ובעזרת מברשת מורחים את הבורקס. מפזרים שומשום.
6 אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש עד שהבורקס זהובים. מגישים מיד.