אוכל
צילום׃ דניאל לילה

צפרה טונה פיצה

צ'אפטי פריך, נייר עגבניות, בצלים חיים ואיולי צ'ילי

אבי קונפורטי | יום חדש | פורסם 19/03/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיצות

600 גרם פילה טונה באיכות סאשימי
4 יחידות צ'אפטי
4 עגבניות אדומות בשלות וקשות
1 בצל לבן פרוס דק
איולי צ'ילי
רוטב ברביקיו סיני
עלי מיקרו שונים

לאיולי צ'ילי

1 חלמון ביצה
1 כף חומץ אורז
1 כפית מלח ים
1 כפית סוכר
1 כוס שמן צמחי או שמן אורז או גרעיני ענבים
1 כפית רוטב צ'ילי שום תוסס

אופן ההכנה:

1 מורחים בצורה קלה רוטב ברביקיו סיני על הצ'אפטי 2. קולים בגריל עד לפריכות ומקררים קמעה 3. פורסים את הטונה לפרוסות של 1/4 ס"מ 4. פורסים את העגבנייה והבצל לפרוסות דקות 5. מסדרים את פרוסות הטונה בצורה דקורטיבית על הצ'אפטי 6. מסדרים בשכבות את פרוסות העגבניות הדקות, הבצלים, איולי הצ'ילי ועלי המיקרו 7. חותכים את הפיצה לארבעה רבעים ומסדרים בצלחת. 8. נהדר להגיש עם סקה קר.

להכנת האיולי צ'ילי:

טורפים (במיקסר או בעזרת מטרפה ידנית) את החלמונים עם חומץ האורז המלח והסוכר תוך זילוף השמן בזרזיף דק עד שנוצר מעין מיונז ומערבב עם רוטב הצ'ילי