קיש פטריות עם רוקפור, קונפי שום ואגוזי מלך
קיש מעודן במילוי אלגנטי של פטריות פורטבלה ושמפיניון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לבצק
125 גרם חמאה קרה בקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
למילוי
2 חבילות פטריות שמפיניון
1 חבילה פטריות פורטבלה
שמן זית
מלח ופלפל
2 ענפי תימין
1/2 כוס שיני שום קלופות
ענף רוזמרין
כפית סוכר חום
200 גרם רוקפור
חצי כוס אגוזי מלך
לרויאל
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
3 מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים בתבנית אפייה. מתבלים במעט שמן, מלח, פלפל ותימין, מערבבים בעדינות עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומזהיבות מעט. מסננים את הנוזלים ונפטרים מגבעולי התימין.
4 מניחים את שיני השום בסיר קטנטן (אפשר להכין כמות גדולה יותר ולשמור בקירור בצנצנת סגורה היטב). מוסיפים חצי כוס שמן זית, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור, רוזמרין וסוכר חום. מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר. מבשלים כשעה ומצננים.
5 חותכים את הגבינה לקוביות.
6 מכינים את הרויאל: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה).
7 מסדרים מעל קלתית הבצק את הפטריות, ומעליהן לסירוגין את קוביות הגבינה, השום ואגוזי המלך. יוצקים בעדינות את הרויאל ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהרויאל מזהיב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!