אוכל
צילום׃ פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

עוגת שקדים קלילה (טישפשטי)

עוגת שקדים נימוחה, קלילה ומתוקה האופיינית למטבח הבולגרי והטורקי. אצלכם קוראים לזה בסבוסה? הכל בסדר, מדובר באותה העוגה

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 03/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתבנית בגודל 30*27 ס"מ:

6 ביצים

שלושת רבעי כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמן

מיץ מתפוז אחד או חצי כוס מיץ תפוזים

1 כוס סולת, או חצי קמח וחצי סולת (בפסח: כוס קמח מצה)

1 כפית אבקת אפייה

כוס וחצי שקדים קלופים וטחונים

קליפת מגורדת מתפוז או לימון

3 טיפות מי שקדים

1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

1 כוס סוכר

כוס וחצי מים

3 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה:

1 מקציפים ביצים במיקסר 7-8 דקות, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ובהיר.

2 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם איטי ודק את השמן ומיץ התפוזים.

3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים.

4 מוסיפים למערבל באיטיות ומערבבים 2 דקות.

>> לאתר של פסקל פרץ רובין

5 מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית השקדים והווניל.

6 יוצקים לתבנית ומשטחים.

7 אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

8 מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ (לא עד התחתית).

9 בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.

10 יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.