עוגת שקדים קלילה (טישפשטי)
עוגת שקדים נימוחה, קלילה ומתוקה האופיינית למטבח הבולגרי והטורקי. אצלכם קוראים לזה בסבוסה? הכל בסדר, מדובר באותה העוגה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
לתבנית בגודל 30*27 ס"מ:
6 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
מיץ מתפוז אחד או חצי כוס מיץ תפוזים
1 כוס סולת, או חצי קמח וחצי סולת (בפסח: כוס קמח מצה)
1 כפית אבקת אפייה
כוס וחצי שקדים קלופים וטחונים
קליפת מגורדת מתפוז או לימון
3 טיפות מי שקדים
1 כפית תמצית וניל
לסירופ:
1 כוס סוכר
כוס וחצי מים
3 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה:
1 מקציפים ביצים במיקסר 7-8 דקות, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ובהיר.
2 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם איטי ודק את השמן ומיץ התפוזים.
3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים.
4 מוסיפים למערבל באיטיות ומערבבים 2 דקות.
5 מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית השקדים והווניל.
6 יוצקים לתבנית ומשטחים.
7 אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
8 מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ (לא עד התחתית).
9 בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
10 יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.