אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

חלת סחוג

שבת, חלה, שקט ושלווה - כמה אפשר? בואו נעשה קצת רעש ונפתיע את החלה האהובה עלינו עם סחוג ביתי (ומעולה! תשאירו ממנו בצד) שנכנס ישר לבצק, ונותן טאץ' עוקצני ולוהט כמו שאנחנו אוהבים. שבת שלום וסופשבוע פרוע

נעמה גאון | mako אוכל | פורסם 19/10/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסחוג:

חצי צרור כוסברה

3 פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים מן הגרעינים

חצי כפית כמון

רבע כפית הל טחון

לחלה:

500 גרם קמח לבן

כף וחצי שמרים יבשים

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 ביצה L

חצי כוס (120 מ"ל) מים

חצי כוס תערובת סחוג

כף שטוחה מלח דק

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת תערובת הסחוג: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת משחה אחידה אך מעט גסה. מפרידים חצי כוס מן התערובת.

2 מכינים את החלה: מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.

3 יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.

לאתר של נעמה גאון