לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמה
גרסה משודרגת לפרנץ' טוסט המוכר בתוספת טונה אדומה ובוטרגו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם טונה אדומה או טונה משומרת (ואפשר גם בלי)
6 כפות שמן זית
4 ביצים
2 תפוחי אדמה שלמים בקליפתם
מלח ופלפל שחור גרוס
4 פרוסות חלה
להגשה:
2 כפות מיונז
1 כף אריסה
1 כפית בוטרגו מגולף בקולפן
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
טבעות בצל
אופן ההכנה:
1 מכינים את מרכיבי המנה: אם משתמשים בטונה טרייה, מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים אותה דקה מכל צד (יש ארבעה). מטרה היא להשאיר את הטונה נאה בחלקה הפנימי. מניחים בצד להתקרר.
2 מרתיחים בסיר ליטר מים עם כפית מלח. מכניסים לתוכם את הביצים בעדינות בלי לפגוע בקליפה ומודדים בדיוק 1/2 6 דקות. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הביצים לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול. מקלפים אותן בזהירות בלי לפגוע בהן. מתקבלות ביצים עם חלבון קשה וחלמון רך.
3 מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים עד ריכוך. מצננים, פורסים ומתבלים במלח ופלפל.
4 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וחורכים פרוסות חלה משני הצדדים.
5 מרכיבים את המנה ומגישים: מערבבים מיונז ואריסה. מסדרים את החלה המטוגנת בצלחת הגשה ומורחים עליה מיונזאריסה. מניחים פרוסות תפוחי אדמה, טונה (או טונה משומרת), את הביצים החצי קשות שנבצעו ביד, בוטרגו, פטרוזיליה קצוצה וטבעות בצל.