מופלטה
מתכון מעולה למנה המרוקאית הנודעת שאי אפשר לחגוג מימונה בלעדיה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
קילו קמח
3 וחצי עד 4 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
2 עד 3 כוסות שמן לפתיחת הבצק
רבע כפית שמרים
כף סוכר
כף מלח
חמאה (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1 לשים את חומרי הבצק לכדי 30-40 כדורים, מעבדים כל כדור היטב בידיים וטובלים בשמן.
2 מניחים את הכדורים בתבנית משומנת היטב ומכסים בניילון או מגבת, למנוחה של 10 דקות ולא יותר.
3 מניחים סיר אלומיניום פשוט בצורה הפוכה על האש, דבר המאפשר שטח רחב יותר למופלטה גדולה ומתוחה. לאחר המנוחה טובלים כדור בצק בקערת שמן ומניחים על משטח משומן.
4 באמצעות כפות הידיים (ולא אצבעות) מותחים את כדור הבצק לגודל הרצוי ומניחים על הסיר כשהאש דולקת.
5 עם קבלת מעט צבע אפוי הופכים את העלה הראשון ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי פעם נוספת, הופכים את השניים ורק לאחר מכן מוסיפים את השלישי וכן הלאה.
6 לאחר כמחצית הכמות מורידים מהאש ועוטפים במגבת נקייה.
7 חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת (רצוי לשמור את הכדורים מכוסים כל הזמן מכיוון שהשמרים צוברים גבשושיות שמפריעות לפתיחת הבצק בידיים).
8 בגמר הכנת העלים מורחים דבש וחמאה. מומלץ להגיש עם כוס תה והרבה נענע.