אוכל

מופלטה

מתכון מעולה למנה המרוקאית הנודעת שאי אפשר לחגוג מימונה בלעדיה

סוזי מרציאנו, בר ששת | mako אוכל | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 177 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

קילו קמח

3 וחצי עד 4 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן

2 עד 3 כוסות שמן לפתיחת הבצק

רבע כפית שמרים

כף סוכר

כף מלח

חמאה (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1 לשים את חומרי הבצק לכדי 30-40 כדורים, מעבדים כל כדור היטב בידיים וטובלים בשמן.

2 מניחים את הכדורים בתבנית משומנת היטב ומכסים בניילון או מגבת, למנוחה של 10 דקות ולא יותר.

3 מניחים סיר אלומיניום פשוט בצורה הפוכה על האש, דבר המאפשר שטח רחב יותר למופלטה גדולה ומתוחה. לאחר המנוחה טובלים כדור בצק בקערת שמן ומניחים על משטח משומן.

4 באמצעות כפות הידיים (ולא אצבעות) מותחים את כדור הבצק לגודל הרצוי ומניחים על הסיר כשהאש דולקת.

5 עם קבלת מעט צבע אפוי הופכים את העלה הראשון ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי פעם נוספת, הופכים את השניים ורק לאחר מכן מוסיפים את השלישי וכן הלאה.

6 לאחר כמחצית הכמות מורידים מהאש ועוטפים במגבת נקייה.

7 חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת (רצוי לשמור את הכדורים מכוסים כל הזמן מכיוון שהשמרים צוברים גבשושיות שמפריעות לפתיחת הבצק בידיים).

8 בגמר הכנת העלים מורחים דבש וחמאה. מומלץ להגיש עם כוס תה והרבה נענע.

   >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה